14. Göktürkçe öğreneği başladı

Kategori : Konferans - Etiketler :, , - Tarih : 14 Kasım 2015

Yıldız Teknik Üniversitesi‘nde BOSGEM ile Türk Dili Derneği‘nin ortaklaşa girişimiyle düzenlenen 14. Göktürkçe öğreneği 14 Kasım 2015’te başladı.

Toplamda 81 katılımcısı olan öğreneğin açılışında Türk Dili Derneği danışmanı Fatih Emiroğlu‘nun öğrenekler üzerine kısa bir değinmesiyle başlayan konuşma, BOSGEM yönetim kurulu üyesi Ö. Ersagun Güldamla‘nın değerlendirmesiyle sürdü. Ardından derneğimiz üyelerinden Engin Çıtak‘ın “Türk Harflerinin Öyküsü” sunumuyla katılımcılara Göktürkçe üzerine genel bilgiler verildi. Bursa’da yaşayan kurucu üyelerimizden Hayri Tekgöz (öbür adıyla Yazı Yolcusu da) Göktürk damgalarının sanata uyarlanmasını üzerine konuşmasını yapıp, çalışmalarını katılımcılarla paylaştı. Tüm bunlardan sonra ise Türk Dili Derneği başkanı Gökbey Uluç, genel bir değerlendirme yaparak sunumu sonlandırdı.

Geride çalışan ve başvuruları değerlendiren, katılımcılarla birbir görüşen Türk Dili Derneği üyelerinden Fatma Uçar, Emre Kaleli, Murat H. Atin ile özellikle Mehmet Tekeli‘ye de dernekçe varolsunlar diyoruz.

11254290_442078609330349_2011280229225342310_n

Facebook Rss