2. Etnospor Kültür Festivali’ne katıldık

Kategori : Étkinlik - Etiketler :, , , , , , - Tarih : 20 Mayıs 2017

Türk Dili Derneği olarak, bu yıl İstanbul Yenikapı’da ikincisi düzenlenen Etnospor Kültür Festivali etkinliğine katıldık.

Otağımızı ziyaret eden arkadaşlarımızla sohbet edip, eğlenceli öy (zaman) geçirdik. Bir isteği içten dilediğinizde ortaya bir erk (enerji) çıkar; soñuçta da bu erk eyleme dönüşür. Düşlerini yaşar kişi, uğrunda yola çıktığı değerler için. Keçeden yapıldığı için keçi kokan yurdumuzda (otağımızda/çadırımızda), yére bağdaş kurmuş kişilerle, yüzlerini ilk kéz gördüğüm gençlerle géçmişimizi konuşmak, yazıtlarımızı değerlendirmek, yazımızı öğretmek çabasınıñ onurunu yaşıyorum. Türk Kağanlığı (Göktürkler) döneminde eğitim öğretim nice olur dérdim de birgün bir beñzeri yaşayacağımı düşlerdim. Güzellikleri düşleyen herkese esenlikler dilerim.

– Gökbey Uluç
Türk Dili Derneği Başkanı