2) Osmanlı Döneminde Yapılan Göktürkçe Çalışmaları: Necip Asım Yazıksız – Burcu Uluç

Kategori : Sanal Söyleşi - Etiketler : - Tarih : 18 Haziran 2020

Türk Ocakları Manisa Şehzadeler Biriminiñ düzenlediği sanal söyleşileriñ 3.’süne Türk Dili Derneği Bilim Kurulu Üyesi Burcu Uluç koñuk oldu. Şeyma Yalçın‘ıñ sunuculuğu üstlendiği söyleşide Osmanlı’daki Göktürkçe çalışmalarına ve Necip Asım Yazıksız‘a değinildi.

Türk Dili Derneği olarak amacımız 28 Şubat 2015’te Yıldız Teknik Üniversitesinde duyurulan bildiride “târihî veya çağdaş Türk dil ve ağızlarını korumak, yaşatmak, dilbilimsel ölçütler ışığında araştırmak ve araştırma ortamına katkıda bulunmak” olarak açıklanmış, görevi ise tüzüğünde “bu amaçlar doğrultusunda hem üyelerine hem de Türk Ulusu kamuoyuna gerekli koşul ve olanakları sağlamak” olarak bélirtilmiştir.