4) Dede Korkut Bilgi Şöleni Üzerine Değerlendirmeler – Dr. Nil Didem Şimşek

Kategori : Sanal Söyleşi - Etiketler : - Tarih : 07 Temmuz 2020

Uluslararası Dede Korkut Bilgi Şöleni ve Deli Dönmez’e Ad Vérme Çalıştayı’nıñ ardından değerlendirmelerde bulunmak üzere Türk Dili Derneğinden Şeyma Yalçın‘ıñ konuğu İç Oğuzlar’dan Dr. Nil Didem Şimşek oldu.

Türk Dili Derneği olarak her pazartesi 20.30’da gérçekleştirmeyi öñ gördüğümüz çevrim içi söyleşileriñ ilki için derneğimiziñ anıklıkları yapıldı ve ilk konuğumuz da ağırlandı. Öñümüzdeki günlerde de konuklarımızı ağırlayarak dil bilimi ana koñusu çerçevesinde üyelerimizi ve ilgilileri bekler olacağız. Amacımız kendimizi geliştirmek, gelişen evrende kendimize yér édinmektir.

Türk Dili Derneği olarak amacımız 28 Şubat 2015’te Yıldız Teknik Üniversitesinde duyurulan bildiride “târihî veya çağdaş Türk dil ve ağızlarını korumak, yaşatmak, dilbilimsel ölçütler ışığında araştırmak ve araştırma ortamına katkıda bulunmak” olarak açıklanmış, görevi ise tüzüğünde “bu amaçlar doğrultusunda hem üyelerine hem de Türk Ulusu kamuoyuna gerekli koşul ve olanakları sağlamak” olarak bélirtilmiştir.