Bélirtkeniñ Değiştirilmesi

Kategori : Dernek, Duyuru - Etiketler : - Tarih : 21 Nisan 2019

Günay: 21/04/2019
Sayı: 127
Koñu: Bélirtkeniñ değiştirilmesini kapsar.

Erzurum 3. Asliye Hukuk Mahkemesiniñ 2015/618E ve 2016/614K sayılı yargılarında Orhun Yazıtlarından “Kül Tigin”iñ eñ üst bölümünde bulunan damga Prof. Dr. Cengiz Alyılmaz’ıñ patentinde olduğundan marka tecavüzü olarak değerlendirilmiş ve bunu bélirtke olarak kullanan dérneğimize Erzurum 1. İcra Dairesince 2019/3672E sayılı yargı ile 6.279,59 TL ödenmesi ve bélirtkeniñ kullanımınıñ bırakılması buyruğu ulaşmıştır.

İşbu icra buyruğuna uyarak dérneğimiz 6.279,59 TL’yi ilgili icra dairesine yatırmış, bélirtkeniñ değiştirilmesi için de bugün bir araya gelerek türlü önerileri değerlendirmiştir. Yapılan bu görüşmede oylamaya sunulan “4″ sayılı belirtkeniñ, ulusumuz adına atalarımızdan bize miras kalan Göktürk damgasınıñ hukuksal olarak yéñiden kamuoyunuñ kullanımına açık bulunacağı güne değin Türk Dili Dérneğiniñ yéñi bélirtkesi olarak kullanılmasına oy çokluğu ile yargıya varılmıştır.

Türk Dili Dérneği

Türk Dili Derneği olarak amacımız 28 Şubat 2015’te Yıldız Teknik Üniversitesinde duyurulan bildiride “târihî veya çağdaş Türk dil ve ağızlarını korumak, yaşatmak, dilbilimsel ölçütler ışığında araştırmak ve araştırma ortamına katkıda bulunmak” olarak açıklanmış, görevi ise tüzüğünde “bu amaçlar doğrultusunda hem üyelerine hem de Türk Ulusu kamuoyuna gerekli koşul ve olanakları sağlamak” olarak bélirtilmiştir.