Bilgi Şölenine Çağrı

Kategori : Duyuru, Étkinlik - Etiketler :, , , , , - Tarih : 30 Ocak 2020

Değerli akademisyenler, araştırmacılar ve öğrenciler,

Uluslararası Dede Korkut Bilgi Şöleni’ni (Sempozyumu’nu) 11-13 Haziran 2020’de Isparta’da, Süleyman Demirel Üniversitesinde gérçekleştireceğiz.

BAŞVURU İÇİN: https://sempozyum.sdu.edu.tr/dedekorkut/

Türk Dili Derneği ile Süleyman Demirel Üniversitesiniñ iş birliği çerçevesinde bilgi şöleni ve çalıştay düzenlemekteyiz. Bu étkinlikler soñunda türkolojiye katkı sağlamayı, gelecek kuşaklara bilgi aktarmayı amaçlamaktayız.

Bilgi şöleninde sunulacak bildiriler Süleyman Demirel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi’niñ “Dede Korkut Özel Sayısı’nda” yér alacak, yine tam metinleriñ tümünüñ bir arada bulunduğu “Bildiriler Kitabı” ile yayımlanacaktır.

Bu bağlamda Dede Korkut ana koñusu çerçevesinde dil bilimi başta olmak üzere yazın (edebiyat), ağız araştırmaları, çağdaş lehçeler, dil öğretimi, dil politikaları ve ilgili alañlarda bildirilere yér vérilecektir.

Bilginize sunar, sizleri aramızda görmekten kıvanç duyarız.

– DÜZENLEME KURULU