Konya’ya 700 bétik daha gönderdik

Kategori : Étkinlik - Etiketler :, , , - Tarih : 08 Ağustos 2018

Türk Dili Dérneği olarak Konya Deştiğin Ortaokuluna kuracağımız bétikevi (kütüphane) için bugün 13 kutu daha gönderdik.

Gelen betikleri saymak, onları birbir kutulara koymak, soñrasında PTT’ye taşımak bize tatlı bir yorgunluk yaşattı. PTT’de ise cümbüş yaşadık. Onca kutuyu gören çalışanlar daha kapıda biz araçla geldiğimizde şaşırdılar. Çünkü araç ağırlıktan yére değiyordu. “Hepsi bétik mi?” diye sorulduğunda: “Uğurlu bir iş için; bétikevi kurulması için obadaki çocuklarımıza gidiyor.” yanıtını aldıklarında gülümsediler. Onca bétiği içeriğe taşıyınca içeridekiler bizi izliyor, biz de onur duyuyorduk. Hepimiz buşku (heyecan) içinde olduğumuz için memurlar bizim arkaya géçmemize, kutularıñ tartılıp ölçüleriñ alınmasına, işleriñ daha hızlı ilerlemesine olur vérdiler.

Yorucu oldu, tatlı bir yorgunluk yaşattı. Bihter Uğuş, Oktay Doğangün, Gökbey Uluç ve Fatih Emiroğlu öbeği olarak gönderme işini bitirdikten soñra dérneğe dönüp demli bir çay içtik. Sessiz, yorgun ancak hepimiz mutluyduk.

Dérneğimize gelen bağışları saymaya ve kutulara yérleştirmeden öñceki durumları.

Bihter Uğuş ve Gökbey Uluç

Fatih Emiroğlu, PTT’ye taşımak üzere dérneğimiziñ dışına çıkardığımız kutularla birlikte.

Gökbey Uluç, hemen yanında Oktay Doğangün ile birlikte kutuları PTT gişelerine taşırken. Fatih Emiroğlu da içeride kutuları tartıp ölçülerini alırken, Bihter Uğuş da bu anları kayıt altına alıyordu.

Géçen yédigün (hafta) gönderdiğimiz 600 bétik (kitap) Konya Deştiğin Ortaokuluna ulaşmış.

Türk Dili Derneği olarak amacımız 28 Şubat 2015’te Yıldız Teknik Üniversitesinde duyurulan bildiride “târihî veya çağdaş Türk dil ve ağızlarını korumak, yaşatmak, dilbilimsel ölçütler ışığında araştırmak ve araştırma ortamına katkıda bulunmak” olarak açıklanmış, görevi ise tüzüğünde “bu amaçlar doğrultusunda hem üyelerine hem de Türk Ulusu kamuoyuna gerekli koşul ve olanakları sağlamak” olarak bélirtilmiştir.