Yabancı tabelaların ağır vergilendirilmesi

Kategori : Étkinlik - Etiketler :, - Tarih : 26 Ağustos 2015

Yabancı tabelaların ağır vergilendirilmesiyle ilgili imza kampanyasını genel ağ üzerinden başlattık.

İlerleyen dönemlerde kalabalık meydanlarda kişilerle birebir yüzyüze görüşerek de imza toplayacağız.  Söz konusu dilekçemizde şunlar yazılmakta;

***

Yurt içinde bir çok ticari işletme yabancı kökenli sözcüklerden oluşan marka adı kullanmaktadır. Bu işletmelerin, marka adlarını içeren, yerleşke ve tanıtım tabelaları, sokaklarımıza adeta sömürgeciler tarafından işgal edilmiş bir yurt görünümü vermektedir. Bu durum, kendi değerlerleri ışığında yaşamaya çalışırken dahi güçlük çeken toplumumuzda olumsuz bir baskı oluşturmaktadır. Devletimizin bazı caydırıcı yaptırımlarla bu olumsuzluğun önüne geçmesi gerektiğini düşünüyorum.

İşbu gerekçelerden ötürü, aşağıda sıraladığım önlemlerin alınmasını talep ediyorum:

-Yabancı kökenli sözcüklerden oluşan marka adı, ilgili yasa onaylanmadan önce alınmışsa, mevcut vergilendirme oranının on katı  değerinde vergilendirilmesi;
-İlgili yasadan sonra, işletme ruhsatı alabilme koşullarından birinin de “İşletme Adının Türkçe Kökenli Seçilmesi” koşulu olması;
-Bu konudaki tek istisna ise, işletme merkezinin  yurt dışında bulunmasıdır.

Türkçemizin korunarak, yeni nesillere daha sağlıklı aktarılması ve milli bilincin toplumun her seviyesine iletilebilmesi için hayati önem arz eden bu bir kaç kuralın en kısa sürede yürürlüğe girmesi hususunda;

Gereğini önemle arz ederim.

Facebook Rss