24. Göktürkçe Öğreneğine Başvuru

Kategori : Duyuru - Etiketler :, , , - Tarih : 16 Ocak 2021

Türk Dili Derneği olarak büyük salgınıñ yaşattığı kısıtlamalardan dolayı çalışmalarımıza sanal ağlar üzerinden odaklanmış durumdayız. Bu kapsamda 2020 Kasım’ında düzenlediğimiz sanal Göktürkçe öğreneğiniñ başarılı géçmesi, salgından soñra da sanal eğitimlerimizi sürdürmemiz yönünde düşünce vérmiştir. Birçok değişik ilden sanal katılım olması, olağan koşullarda yalñızca İstanbul’dakilere yüz yüze ders géçilmesiniñ yanında çok büyük ve olumlu bir étkendir.

Bu kéz 24.sü gérçekleştirilecek Göktürkçe öğreneği, Zoom uygulaması üzerinden sanal olarak 7-14-21-28 Şubat 2021, Pazar günleri imin 19.00 – 22.00 arası düzenlenecektir.

Tüm ilgililere duyurulur.

Yorumlar (1)
  • Avatar
    02 Şubat 2021 tarihinde Tuğba Kaleli tarafından

Ne Mutlu Türk’üm diyene.

• Yorum Yaz

DERNEK BAŞKANI GÖKBEY ULUÇ

Türk Dili Derneği olarak amacımız 28 Şubat 2015’te Yıldız Teknik Üniversitesinde duyurulan bildiride: “Târihî veya çağdaş Türk dil ve ağızlarını korumak, yaşatmak, dilbilimsel ölçütler ışığında araştırmak ve araştırma ortamına katkıda bulunmak.” olarak açıklanmıştır. Görevi ise tüzüğünde: “Bu amaçlar doğrultusunda hem üyelerine hem de Türk ulusu kamuoyuna gérekli koşul ve olanakları sağlamaktır.” sözleri bélirtilmiştir.

TÜRK DİLİ ÜZERİNE SANAL SÖYLEŞİLER

Türk dili ve edebiyatı üzerine her Pazartesi 20.30’da derneğimiziñ üyelerinden Şeyma Yalçın‘ıñ sunumuyla alañında uzman bilgelerimiz Instagram (turkdilidernegitdd) üzerinden canlı yayında olmaktadırlar. Yine bu kayıtlar YouTube üzerinden de daha soñra yayına açılmaktadır.

www.youtube.com/turkdilidernegi