Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi ile iş birliği antlaşması yaptık

Kategori : Dernek, Duyuru - Etiketler :, , , , - Tarih : 16 Aralık 2019

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi ile Türk Dili Derneği arasında 16.12.2019 günayında Dede Korkut Bilgi Şöleni ve Deli Dönmez’e Ad Vérme Çalıştayı düzenlenmesi için antlaşma imzalandı.

Bu antlaşmanıñ (protokolüñ) amacı; yéñi bulunan Dede Korkut’uñ üçüncü elyazması için bilimsel bir toplantı yapılması ve söz koñusu yéñi elyazmasınıñ meşruluğunuñ kazandırılmasıdır. Bu kapsamda bir bilgi şöleni (sempozyum) ve çalıştay (workshop) düzenlenerek elyazmasınıñ sorunları tartışılacak, çözümler öñerilecek ve ortak bir bildiriyle uzlaşılan koñular kamuoyuna duyurulacaktır.

11-13 Haziran 2020’de yapılacak bilgi şöleni ve çalıştay için bildiri özetleri www.dedekorkut.turkdilidernegi.org.tr üzerinden toplanacaktır.

Kamuoyunuñ bilgisine sunulur.