Bilgi Şöleni ve Çalıştayımızıñ 1. Günü

Kategori : Étkinlik, Konferans - Etiketler :, , - Tarih : 11 Haziran 2020

Türk Dili Derneği olarak Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi ile yaptığımız iş birliği çerçevesinde düzenlediğimiz Uluslararası Dede Korkut Bilgi Şöleni ve Deli Dönmez’e Ad Vérme Çalıştayı, bugün imin 9.30’da açılış koñuşmalarıyla başladı.

Açılığı Türk Dili Derneği Başkanı Gökbey Uluç, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektör Yardımcısı Nihat Ayyıldız, onur koñuğu olarak Kazakistan Uluslararası Türk Akademisi Başkanı Darhan Kıdırali ve Dede Korkut’uñ üçüncü el yazmasını bulan Veli Muhammet Hoca İran’dan katılarak koñuşmalarını yaptılar.

Bilgi şöleni ve çalıştayımız11-12-13 Haziran 2020’de üç gün boyunca sürecektir.

Bilgi şöleni, büyük salgından (pandemiden) dolayı sanal sunuştay (webinar) olarak gérçekleştirilmektedir.

Zoom bağlantısı: www.bit.ly/dedekorkutsoleni
Açarsöz (Parola): 049376

YouTube bağlantısı: www.youtube.com/turkdilidernegi

Sunucu Şeyma Yalçın, açılışı yaparak şölen ve çalıştay hakkında bilgilendirme yapmıştır.

İran’dan Veli Muhammed Hoca, yéñi el yazmasını nasıl bulduğunu añlatırken bizlere özgün bétiği de gösterdi.